Salte æbleskiver

UTROLIGT LÆKRE TIL SNACKS, FROKOST, AFTENSMAD

Vil du prøve noget nyt og vanvittigt lækkert ? Så prøv den japanske “madkugle” Takoyaki – som traditionelt laves med blæksprutte, men i denne opskrift får du lidt flere forslag.

UDSTYR

Æbleskivepande, skål, el-piskeris, ske eller noget til at hælde dejen på panden, tandstik/kødnål/ spisepind til at vende med

TID

Beregn 15 min til tilberedning af dejen og ca 45 min til at bage dem i
Tid i alt – ca 1 time

ANTAL

ca. 30 stk. afhænging af størrelsen på hullerne i panden

Ingredienser til 30 stk. :

—————————————

  • 480 ml Dashi – som er en japansk fiskefond, der kan købes i diverse orientalske butikker og større supermarkeder

  • 2 æg

  • 1 tsk soya sauce

  • 1/4 tsk salt

  • 250 g hvedemel

  • 2-3 forårsløg, finthakket

  • 150-170 g fyld af eget valg, (kødet skal være tilberedt inden) f.eks. blæksprutte, andeconfit, kylling, svinekød

  • Lidt olie til stegning

  • Teriyaki sauce og japansk mayo – kan købes hos en asiatisk købmand

  • Katsuobushi – tørrede og fermenterede tunflager, kan købes i en asiatisk købmand

salte-aebleskiver

Sådan gør du :

—————————————

1. Bland Dashi, æg, soya sauce, salt og mel med et piskeris til det har samlet sig og blevet til en lind dej

2. Varm æbleskivepanden godt op og smør hullerne med lidt olie

3. Hæld dej 2/3 del op og tilsæt lidt af det ønskede fyld sammen med lidt forårsløg

4. Vend dem forsigtigt med en tandstik eller kødnål når de har dannet skorpe og er lysebrune. Fortsæt med at vende dem ind til de bliver jævnt bagt

Servering:

—————————————

Læg de færdigebagte Takoyaki ved siden af hinanden på et lille fad eller tallerken. Hæld lidt teriyaki sauce over og lidt mayo på hver enkelt og drys med det sidste forårsløg og fiskeflager (Katsuobushi)

TIP !

Hvis du vil have æbleskiverne helt runde, så kan du komme lidt ekstra dej på når du vender dem. På den måde udfylder du det hul, der ellers kan komme når de vendes.

Se også opskrifter på