Gammeldags æbleskiver

SOM HELE FAMILIEN ELSKER – HUSK AT LAVE RIGELIGT

Og husk på, at hvis du ikke har lyst til selv at stå og lave æbleskiver, kan du booke vores æbleskivevogn og så kommer vi og serverer til dit julearrangement.

UDSTYR

Æbleskivepande, 2 skåle, blender eller el-piskeris, dejskraber/ske, noget til at hælde dejen på panden (se TIP), strikkepind/kødnål/ spisepind til at vende med

TID

Beregn 15 min til tilberedning af dejen og ca 45 min til at bage dem i
Tid i alt – ca 1 time

ANTAL

ca. 25- 30 stk. afhænging af størrelsen på hullerne i panden

Ingredienser til ca 30 stk. :

—————————————

  • 250 g mel
  • 1 tsk reven citronskal (øko)
  • ½ tsk natron
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk vaniljesukker
  • ¼ tsk salt
  • ca 4 dl kærnemælk
  • 3 æg
  • 50 g smeltet smør
  • 3 madæbler – skrællede og uden kernehus – skåret i små tern (så de kan nå at blive bagt på ca.4-5 min)
  • Lidt smør/palmin til stegning
gammeldags-aebleskiver

Sådan gør du :

—————————————

1. Smelt smørret stille og roligt i en kasserolle og afkøl let

2. Hæld al væske, smør, æggeblommer og øvrige ingredienser i et blenderglas, undtagen æggehviderne. Blend alt i 2 min – eller pisk alle ingredienser til en tyk jævning.

3. Lad dejen hvile i en halv time

4.  Æggehviderne kommes i en ren og tør skål (der må ikke komme noget æggeblomme med) og piskes helt stive og hvide.

5. Vend forsigtigt de piskede æggehvider i dejen lidt ad gangen ind – det er vigtigt at luften ikke bliver slået ud, da æbleskiverne dermed bliver falde og kompakte. Så brug en dejskraber eller en ske til opgaven – ikke et piskeris!

6. Smelt fedtstoffet til bagningen

7. Varm en æbleskivepande godt op og hæld 1 tsk smeltet fedtstof i hvert hul.

8. Fyld hullerne ¾ op med dejen og læg nogle æblestykker i. Bag æbleskiverne ved jævn varme til den danner skorpe. Dejen hæver lidt op og danner nærmest en bue over hullet.

9. Vend dem med en “pind” så snart de har dannet skorpe og er lysebrune. Vend dem hele tiden, så de bliver jævnt bagt.

Læg de færdigebagte æbleskiver i et fad i ovnen på 100 grader til alle er bagt, så de alle bliver serveret lune

Server dem f.eks med:

—————————————

Flormelis, syltetøj, frugtmos, appelsin sauce

TIP !

Hvis du vil have æbleskiverne helt runde, så kan du komme lidt ekstra dej på når du vender dem. På den måde udfylder du det hul, der ellers kan komme når de vendes.

Sådan gør du:
Hav lidt dej parat i en sprøjtepose eller i en rengjort ketchupflaske e.l med stor tud og fyld ekstra dej på den øverste del af æbleskiven lige før du skal vende dem. Vend så den ubagte dej med ekstra fyld kommer i bunden og bliver bagt. På den måde bliver æbleskiverne helt runde og fyldige.

Se også opskrifter på