Klassiske Æbleskiver

DEN BEDSTE OPSKRIFT PÅ DE SØDE SAGER

Og husk på, at hvis du ikke har lyst til selv at stå og lave æbleskiver, kan du booke vores æbleskivevogn og så kommer vi og serverer til dit julearrangement.

UDSTYR

Æbleskivepande, 2 skåle, el-piskeris, dejskraber/ske, noget til at hælde dejen på panden (se TIP), strikkepind/kødnål/ spisepind til at vende med

TID

Beregn 15 min til tilberedning af dejen og ca 45 min til at bage dem i
Tid i alt – ca 1 time

ANTAL

40 stk. afhænging af størrelsen på hullerne i panden

Ingredienser til 40 stk. :

—————————————

  • 200 g smør
  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 60 g sukker
  • 0,5 tsk. salt
  • 2 dl. danskvand eller nisseøl (det giver en mere luftig dej end almindeligt postevand)
  • 1,5 dl. mælk
  • 4 stk. store æg
  • Lidt smør til stegning

Man kan vælge at komme lidt kardemomme i dejen eller lidt citronsaft og revet citronskal (økologisk)

opskrift-paa-ableskiver

Sådan gør du :

—————————————

1. smelt smørret i en gryde og sæt til side

2. Sigt mel og bagepulver sammen med de andre tørre ingredienser i en skål og bland dem godt sammen

3. Tilsæt danskvand/øl og mælk og rør/pisk grundigt til dejen er helt uden klumper

4. Del æggene i blomme og hvide. Blommerne kommes op i dejen og æggehviderne kommes i en ren og tør skål (der må ikke komme noget æggeblomme med)

5. Det smeltede smør hældes ned i dejen hvor blommerne også ligger. Det hele piskes grundigt sammen – dejen skal være helt glat

6. Sørg for at piskeriset er fuldkommen rent og tørt, da du ellers ikke kan gøre næste step.
Æggehviderne piskes helt stive og hvide – du skal kunne vende skålen på hovedet uden noget af det falder ud

7. Vend forsigtigt de piskede æggehvider i dejen lidt ad gangen ind – det er vigtigt at luften ikke bliver slået ud, da æbleskiverne dermed bliver falde og kompakte. Så brug en dejskraber eller en ske til opgaven – ikke et piskeris!

8. Smelt lidt smør i hullerne på den opvarmede æbleskivepande og hæld dejen ¾ op. De skal bage ca 2 1/2 min på hver side men hold øje med farven som gerne skal være gyldenbrun. Vend dem en 1/4 omgang (Se TIP) når de har fået lidt farve og skorpe og bag videre. Fortsæt til de er gennembagte – ca.4 1/2 – 5 min

Læg de færdigebagte æbleskiver i et fad i ovnen på 100 grader til alle er bagt, så de alle bliver serveret lune

Server dem f.eks med:

—————————————

Flormelis, sukker, syltetøj

TIP !

Hvis du vil have æbleskiverne helt runde, så kan du komme lidt ekstra dej på når du vender dem. På den måde udfylder du det hul, der ellers kan komme når de vendes.

Sådan gør du:
Hav lidt dej parat i en sprøjtepose eller i en rengjort ketchupflaske e.l med stor tud og fyld ekstra dej på den øverste del af æbleskiven lige før du skal vende dem. Vend så den ubagte dej med ekstra fyld kommer i bunden og bliver bagt. På den måde bliver æbleskiverne helt runde og fyldige.

Se også opskrifter på